Reinventar la ciutadania i solidaritat en temps de mundialització

Reinventar la ciutadania i solidaritat en temps de mundialització


El passat divendres 9 de novembre, Càritas Interparroquial de Tavernes de la Valldigna va tindre l’honor i la sort de contar amb la presència de Joaquin Garcia Roca per tal de realitzar una conferencia formativa destinada al voluntariat de Càritas Interparroquial, de Càritas arxiprestal i com no, al voluntariat en general de les dos parròquies de Tavernes. Va ser un honor perquè una persona tan imminent i tan planera sempre ens pot enriquir en la nostra formació i sort perquè aconseguir trobar un buit en la seua agenda no és gens fàcil.

El tema de la conferència: “Reinventar la ciutadania i solidaritat en temps de mundialització” remarcava aspectes referents al canvi d’època i transició que estem vivint, el veïnat, poble i humanitat en un pacte mundial de solidaritat; la construcció de la ciutadania i les resistències, els bens universals de justícia, els drets humans i el moviment migratori, el camí envers la societat global, participativa i la fraternitat.

Ximo Garcia Roca va ser director tècnic de serveis socials a la Generalitat Valenciana, director del Centre d’estudis per a la Integració Social i formació d’immigrants a la Comunitat Valenciana. Ha promogut Associacions de voluntariat en l’àmbit de la Infància i joventut, de la família i de la cooperació internacional.  Professor de màsters de Cooperació al desenvolupament, Moviments Migratoris, Economia Social. Ha dictat cursos en diferents universitats nacionals i americanes. Membre de Consells de direcció en diferents revistes, les seues publicacions, llibres, conferencies i ponències envers temes teològics, sociològics i pedagògics han estat guardonades amb molts reconeixements que el converteixen en un referent social.

Felipe Verdú Grau
Cáritas Interparroquial Tavernes de la Valldigna

Hay 1 comentario

Añade el tuyo

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.