Un gran 5 per cent

Un gran 5 per cent


El cap de setmana 5, 6 i 7 d’octubre Càrites va decidir ajuntar a quasi 150 joves de tota Espanya a Madrid, concretament a L’Escorial. Hi havia joves de totes bandes, Pamplona, Osca, Granada, Madrid, Girona, València, Albacete… Fou un cap de setmana intens, ple de rialles, jocs, dinàmiques, activitats i sobre tot un cap de setmana per a compartir.

Compartirem experiències de tot tipus, com la de Palestina que comentaren unes joves que han anat allí durant un estiu i que tenen el compromís de transmetre’ns allò que allí visqueren. També un grup de joves que venia d’Àvila va contar-nos el projecte d’infància que duen a terme, acullen xiquets i xiquetes en situacions conflictives a les seues llars i proporcionen un espai on poder passar la vesprada de manera sana, allí juguen, fan diversos tallers i tenen sales on poder fer la feina de classe. També, entre altres projectes, ens contaren el que realitzen en Albacete, on s’han centrat molt en la acció social promoguda per les persones més joves amb dues funcions, la primera ben clara d’actuar sobre la problemàtica d’un col·lectiu i la segon i molt important, la tasca de sensibilització sobre la situació del col·lectiu a diversos mitjans com les xarxes socials.

En aquests tres exemples d’experiències, trobem un denominador comú dins de tanta diversitat, les tres estaven executades per gent de menys de 25 anys, gent jove que forma part d’eixe 5 per cent de persones voluntàries joves que té Càrites. Si alguna cosa ens poden demostrar aquest tipus d’encontres és que encara que som poques som persones actives en ganes de canviar les injustícies d’aquest món, per tant estem parlant de un gran 5% que aspira a créixer per tal de comprometre’s a fer més i millor.

Guillem Vicent Tortajada
Voluntari

Hay 1 comentario

Añade el tuyo

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.